Värmepumpar

Viessmann Värmepumpar
Ekonomisk och miljövänlig uppvärmning
En värmepump är en ekonomisk och miljövänlig investering. Vilken typ av värmepump och energikälla du bör välja beror på flera faktorer som till exempel energikravet, var i landet du bor och inte minst dina egna önskemål. Oavsett vilken värmepump du väljer, så minskar förbrukningen av fossila bränslen, vilket sparar värdefulla resurser och skonar miljön.

Värmepump som kyler
Med en värmepump från Viessmann har du även möjlighet att dra nytta av aktiv eller passiv kylning. Värmepumpen hjälper då till att hålla ett bra inomhusklimat inte bara under vintern, utan även under varma sommardagar.

Läs mer om kylning med värmepumpar

Använd värmepumpen tillsammans med en annan produkt
Viessmanns breda utbud av värmepumpar gör att du lätt kan välja värmepump efter behov. Dina specifika förutsättningar, personligt tycke och smak tas i beaktande redan i planeringsstadiet.

Vanligtvis används värmepumpen som den enda värmekällan och då plockar man bort det gamla värmesystemet, men det går även bra att använda en Viessmann värmepump tillsammans med en solvärmeanläggning eller en solcellsanläggning.

Olika system för alla behov
Ända sedan 1970-talet har värmepumpar från oss på Viessmann funnits tillgängliga på marknaden. Sedan dess har tekniken stadigt utvecklats och förbättrats och idag finns både utbud och funktioner inom ett brett område.

Vi har ett brett sortiment av värmepumpar för olika typer av energikällor och värmebehov. Med rätt teknik från Viessmann kan du hålla dina värmekostnader låga från dag ett och minska belastningen på miljön.

 Viessmann 333-G

VITOCAL 333-G INVERTER
Kompakt inverterstyrd bergvärmepump, värmeeffekt: 1,7 till 11,4 kW, beredarvolym: 220 liter

Vitocal 333-G Inverter är en vidareutveckling av den tidigare topptestade Vitocal 333/343-G. Den finns i två olika effektstorlekar, 1,7 - 8,6 kW samt 2,4-11,4 kW. Vitocal 333-G Inverter är utvecklad för maximal effektivitet, med högsta besparing samt bästa komfort. Bergvärmepumpen anpassar sig automatiskt efter hemmets rådande effektbehov, 365 dagar om året. Viessmanns högeffektiva värmepumpar är även kända för sin tysta drift och ljudnivån för nya Vitocal 333-G Inverter är inget undantag. Rostfri beredare med ena stående varmvattenkapacitet Den rostfria varmvattenberedaren är konstruerad för effektiv varmvattenberedning och lång livslängd. Varmvattenkapaciteten är helt enastående med en tappvarmvattenvolym på över 300 liter 40 ºC vatten. Värmepumpens digitala styrsystem övervakar och reglerar driften för optimal energibesparing och komfort. I värmepumpens reglering ingår många smarta funktioner t.ex. uppkoppling mot en solcellsanläggning. Självklart kan värmepumpen styras och övervakas via vår ViCare app genom Vitoconnect 100. se mer info om sessa värmepumpar på https://www.viessmann.se/sv/bostadshus/varmepumpar/bergvarmepumpar/vitocal-333-g_inv.html

Viessmann Vitocal 222-A
Vitocal 222-A i monoblok utförande
Värmepumpen använder energin i uteluften på ett miljövänligt och kostnadseffektivt sätt. Luft/vattenvärmepumpar i monoblock utförande kännetecknas av att förbindelseledningarna mellan inomhusenhet och utomhusenhet är fyllda med vatten.

Fördelar
Luft/vatten-värmepump från 3 till 15 kW (vid A7/W35)
Låga driftkostnader tack vare högt COP-värde (COP = Coefficient of Performance) enligt EN 14511: upp till 5,0 (A7/W35) och upp till 4,1 (A2/W35)
Möjlighet till både värme- och kyl-produktion genom reversibel drift
Möjlighet till kyla i tre separata kretsar
Hög varmvattenkomfort tack vare integrerad varmvattenberedare på 220 L
Extremt låg ljudnivå tack vare vår Avancerade Akustiska Design (AAD), vilket gör att den lämpar sig väldigt bra för installation i rad/kedjehus
Kvalitetsprodukt i modern och tidslös Viessmanndesign
Max framledningstemperatur upp till 60 °C
Inomhusenhet med energieffektiv cirkulationspump, 3-vägsventil och reglering. Varianterna med kylfunktion har även inbyggd elpatron
Enkel manövrering via regleringen Vitotronic 200 med med meddelanden i klartext och överskådlig grafisk display
Regleringen kan även styra Viessmann FTX aggregat Vitovent 300-F
Hermetiskt sluten kylkrets
ingen minavstånd mellan inomhusenhet och utomhusenhet krävs
Inbyggda styrfunktioner för användning av egenproducerad el från solcellsanläggningar
Internetuppkoppling via Vitoconnect (tillbehör) för fjärrstyrning och service via Viessmanns appar
Energieffektivitetsklass* A++ / A+
Effektivitetsklass varmvatten** A
*Energieffektivitetsklass enligt EU-förordning 811/2013 uppvärmning, genomsnittliga klimatförhållanden, lågtemperatur (35 °C) ) /medeltemperaturanvändning (55 °C).
Skala förproduktens effektivitetsklass rumsuppvärmning A++ till G.
**Skala för effektivitetsklassvarmvatten A - G

NIBE F1255
är en intelligent inverterstyrd bergvärmepump med integrerad varmvattenberedare. NIBE F1255 hjälper dig att inte använda mer energi än du behöver eftersom värmepumpen alltid har rätt prestanda och anpassar sig automatiskt efter ditt värmebehov. Med lång erfarenhet av effektreglerande bergvärmepumpar och ett av marknadens bredaste sortiment är NIBE en ledande aktör inom inverterteknik.

NIBE F1255 har en hög årsvärmefaktor vilket ger en låg driftskostnad. Värmepumpen finns i tre olika effektstorlekar; 1,5-6 kW, 3-12 kW, 4-16 kW och passar både små och stora bostäder.

Tack vare smart teknik ger produkten dig kontroll över din energiförbrukning och blir en viktig del av ditt uppkopplade hem. Med ett effektivt styrsystem regleras inomhusklimatet automatiskt för hög komfort, samtidigt som du gör naturen en tjänst.
se mer på NIBEs hemsidaVi gör alltid ett hembesök hos alla kunder som vill att vi ska lämna en offert, allt för att kunden ska få så rättvist pris som möjligt där allt som man begärt att få med i en offert ingår  som ev. elinstallation, grävarbete,energiborrning, extra radiator, byta en blandare mm.

Vi på AB Habo Rör har lång erfarehet av uppvärmningssytem i både större och mindre fastigheter och industrier. Vi jobbar utifrån kundens förutsättningar och önskemål och skräddarsyr en lösning som passar bäst till varje kund.


 Kontakta oss om det är nå´t ni funderar på så hjälper vi er gärna!