ved-till-vedpanna-eller-pelletspanna

Vedpannor & Pelletspannor

Värmebaronens Vedolux

Varmebaronen_logotype

Värmebaronens Vedolux är kvalitetsprodukter i alla avseenden, stålkvalitet, styrning, service och support. Tidlös design har givit den nya Vedoluxserien stor uppmärksamhet på VVS-mässor runt om i världen. Men inte nog med att Vedolux är en fröjd för ögat, tester hos SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, visade att Vedolux presterade de bästa miljövärden man hittills uppmätt, CO endast 130mg/m³.varmebaronen-vedolux-vedbrannare

Lambdastyrning ger hög verkningsgrad (93%) och ser därmed till att veden räcker länge samt att det blir långt mellan eldningstillfällena. Vedolux är en riktig kvalitetsprodukt i alla avseenden, stålkvalitet, styrning, service och support. Rätt effekt till rätt hus sparar pengar Att elda med ved är det absolut billigaste sättet att värma.

Om man väljer en panna med rätt effekt blir det ännu billigare. Därför har vi tagit fram flera modeller i olika effektlägen av Vedolux. Tack vare det så är det enkelt att välja rätt panna till rätt hus.

Vedolux finns i effekterna 35, 45 och 65 kW.

  • Hög verkningsgrad (93%) och miljövärden i toppklass, CO 130mg/m³.
  • Mycket enkel skötsel gör det enkelt att bibehålla den höga verkningsgraden.
  • Tidlös, snygg design och robust utförande i högkvalitetsstål.
  • Effektreducering vid för stort vedinlägg ger större utrymme för misstag av vedeldaren samtidigt som miljökraven uppfylls, ingen pyreldning.
  • Servicevänlig. Skulle du behöva hjälp av tekniker/installatör sparar pannans genomtänkta konstruktion pengar åt dig. Allt är enkelt att komma åt.

CTC V40 Den nya genarationens vedpanna!

ctc-sweden-vedpanna
ctcv-40-vedpanna

CTC V40 Lambda: Med lambdasond. Kan styra upp till fyra värmekretsar.

CTC V40: Utan lambdasond, utan styrning för värmekretsar.

Effekten är 40 kW på båda modellerna.

Pannverkningsgrad 92 % (CTC V40 Lambda).

Eldstaden rymmer 138 liter och slukar ved upp till 50 centimeter.

All uraskning sker enkelt framifrån. Enklare sotning med spakar.

Dörren till eldstaden vänster- eller högerhängd med samma lås som på en bildörr.

Eldstad och brännkammare keramiska. Högre temperaturer, jämnare och effektivare förbränning.

Baxi MultiHeat den kompletta pellets/spannmål/flis pannan!

baxi_logo
baxi-multiheat-pellets-spannmal-flispanna

Pellets, flis eller spannmål är exempel på vad som kan användas som bränsle i Multi Heat. ( Multi Heat 1,5 endast pellets spannmål ) Ett stort sammanbyggt bränslemagasin reducerar antalet pannrumsbesök. Den minsta modellen är P-märkt av SP Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut vilket innebär mycket bra miljövärden och pannverkningsgrad (93%), samtidigt som säkerheten är bedömd som hög. Som tillbehör till pannan finns en lambdakontroll för optimal förbränning och en automatisk påfyllningsenhet för matning av bränsle från externmagasin.

VEDPANNA NYA EFFECTA LAMBDA 35 – LITEN OCH NYSTYLAD

effecta-lambda-35-vedpanna

VEDPANNA NYA EFFECTA LAMBDA 35 – LITEN OCH NYSTYLAD Nya Effecta Lambda 35 är en ny generation vedpannor från Effecta. De är genomtänkta både på in och utsidan för att redan idag möta framtidens krav vad det gäller kvalitet, miljö och funktion. Nya Effecta Lamda vedpanna har inte mindre än 9 heta nyheter som gör vedeldning bekvämare och enklare än någonsin. En vedpanna för miljön Lambdastyrning är en självklarhet på Effectas vedpannor.

All förbränning behöver syre och i en traditionell vedpanna sker detta genom ventiler och skorstenens drag. Vedpanna Effecta Lambda 35 är utrustad med en syresond i rökgaserna som känner syrehalten i förbränningen. Istället för att okontrollerat styras av skorstenens drag reglerar två spjällmoterer tillförseln av luft till förbränningen.

Oavsett om du har stora vedklampar, fuktig eller snustorr ved ger vedpanna Effecta Lambda 35 samma höga effekt och verkningsgrad vid varje eldning. Maximalt med energi ur varje eldning tar bort miljöskadliga utsläpp och minskar vedåtgången. Inget saknas på vår nya vedpanna Effecta Lambda 35 Nya Lambda 35 är förädlad och förbättrad i varje detalj. Den är byggd för att klara den tuffa miljö som en vedpanna ofta får utstå. – Luckorna är nu marknadens mest gedigna. De klarar tuff hantering och är extra isolerade för att inte bli varma.

– Luckstängningen är i kraftigare material för att inte slitas.

– Eldstaden rymmer nu hela 145 liter, mer energi ur varje eldning ger färre eldningstillfällen.

– Med spaksotning (tillägg) behöver du bara rengöra tuberna 2-3 gånger om året.

– Vedinkastet har förstorats rejält. Enklare eldning och rengöring.

– Rökkanalen är bredare i eldstadens överdel vilket minimerar risken för rök i pannrummet när du tänder

– Slimmad design gör att du enklare placerar pannan i trånga utrymmen.

– Den nya bottenplattan gör intransport i pannrummet och placering på ojämna ytor enklare.

– Ny tidlös design med stabilare ytterplåtar garranterar en snygg vedpanna även om 20 år.

Det finns naturligvis fler pannor än dessa! Kontakta oss gärna så tar vi fram fler förslag eller använd länkarna till höger för att läsa mer om resp. leverantör.

Leverantörer

Vedpanna:

Värmebaronen
BAXI
CTC
Effecta
NIBE

Pelletspanna/brännare:

Värmebaronen
BAXI
CTC
Effecta

Oljebrännare:

Bentone/CTC