solvarme-jonkoping-banner

Solpaneler

SOL= Energi!

Vad är solvärme?

Så fungerar ett solvärmesystem Solfångaren tar emot värmen från solen och omvandlar det till varmt vatten. Solvärmen kan antingen användas i ett varmvattensystem där man producerar tappvarmvatten, eller i ett kombisystem där man producerar både tappvarmvatten och värme till huset.Solvärmestyrningen, reglerar cirkulationspumpen som laddar ner det varma vattnet in i ackumulatortanken. Värmen lagras i ackumulatortanken tills den behöver användas.

Miljö och lönsamhet

Ett värmesystem med solenergi ger låg driftskostnad med ren, tyst, miljövänlig energi och ökat fastighetsvärde. Kan användas att ladda borrhål för bergvärme på sommarhalvåret, värma utomhuspool mm. Underhållskostnaderna är små och bränslet är gratis. Det som också påverkar lönsamheten är hur man bedömer att energipriserna kommer att utvecklas i . En solvärmeanläggning har lång livslängd, det har vi erfarenhet av.Men det finns billigare och mindre lönsamma solpaneler som blir dyra i längden, de ska va underhållsfria då är det lönande. Ska man behöva byta “rör” på dem varje år så blir det inte mycket över av besparingen. Så tänk långsiktigt! Solvärme ger en skön känsla att ta tillvara på solen som energikälla!
Driften är i stortsett gratis!!

De leverantörer vi använder oss av är det på markanden som vi tycker är bra och prisvärt!

Bra kvalité & service lönar sig i längden!

Intelli-heat vakuumrörsolfångare ST

intelli-heat-vakuumrorsolfangare-st

Högeffektiv vakuumrörsolfångare som ger ett högt säsongsutbyte (mer än en traditionell solfångare) även vid låg solstrålning på vinterhalvåret. Varje rör är lätt utbytbart om något skulle hända. Panelen finns med 18 st eller 24 st rör samt med enkelrör (ST) eller returrör (ST-R). Med returrör menas att ett separat rör är inbyggt i samligsröret, därvid behövs det ingen utvändig rördragning parallellt med solfångaren. Tillopp och retur kopplas in vid samma anslutningspunkt.

Allt inbyggt – snyggt montage.

2 st ST-24 vaccumsolfångare finns installerade på vår fastighet på Kyrkvägen 17, Habo, så kontakta oss så lämnar vi gärna offert och hjälper vi er!

asolpaneler-solvarme-habo-ror-1

solpaneler-solvarme-habo-ror-2

Plansolfångare Intelli-heat FP215

plansolfangare-intelli-heat-fp215-solvarme

Intelli-heat FP215 finns både som stående (P) och liggande (PL) modell. Solfångaren består av en transparenttäckskiva av glas, en absorbartor, isolering, samt en baksida av aluminuium. Solens strålar absoberas i absorbatorn som blir varm och kyls med en vätskekrets som går genom de vertikala kopparrören.

 solfangare-fri-tradgard-jonkoping

Täckskivan och baksidans isolering minskar värmeförluster mot
omgivningen. Rekommenderad lutning är 30*-70*. Minsta lutning är 20*.

SOL-varmesystemskiss-jonkoping